PAKEJ IFTHOR PELAJAR MA'HAD TAHFIZ DARUL FIKRI

SEMPENA RAMADHAN INI, MA'HAD TAHFIZ DARUL FIKRI MENGALU-ALUKAN SUMBANGAN UNTUK IFTHOR (BERBUKA PUASA) PELAJAR:

RM 300 SEHARI UNTUK 70 PELAJAR


SUMBANGAN DI DAHULUKAN DENGAN UCAPAN TERIMA KASIH.

UNTUK KETERANGAN HUBUNGI:
1. Ust Khairul AlMuqry o199320100
2. Ust Rosli A.Jabar 0145109316
3. Ust Amir Salam 019 7493022

Wednesday, March 25, 2009

PELAJAR DARUL FIKRI LULUS UJIAN HAFAZAN MAJLIS AGAMA.

">PELAJAR DARUL FIKRI LULUS UJIAN HAFAZAN MAJLIS AGAMA.

Setiap tahun pihak majlis agama Islam dan adat resam melayu Pahang mengadakan ujian bagi pelajar-pelajar Tahfiz bagi seluruh negeri pahang. Ujian tersebut adalah untuk melayakkan pelajar atau mana-mana individu mendapat saguhati tahunan daripada majlis agama.
Pelajar Ma'had Tahfiz Darul fikri Sri Damai juga telah menyertai ujian tersebut setiap tahun dan kebanyakan pelajar-pelajar telah berjaya di dalam ujian tersebut. Ujian tersebut berdasarkan 3 katogeri 10, 20 dan 30 juzuk. Pada sesi 2008 seramai 4 orang dari Darul Fikri telah berjaya dalam katogeri 30 juzuk dan yg lainnya 20 dan 10 juzuk sahaja. (Keputusannya baru kami dapat dua tiga hari yg lalu)
Walau bagaimanapun pada tahun ini bilangan pelajar yang menduduki ujian tersebut sedikit menurun berbanding dengan tahun-tahun yang lalu, ini disebabkan beberapa factor di antaranya ialah sebahagian pelajar kami yang telah tamat hafalannya tidak sempat dengan ujian tersebut kerana telah melanjutkan pengajian di Syria dan sebahagian pelajar senior yang lain bukannya berasal dari Pahang seperti syarat yang dikehendaki.
'Ala kulli haal' pihak Darul fikri bersyukur kepada Allah diatas sedikit kajayaaan yang diberikan dan mudah-mudahan ianya menjadi permulaan bagi melahirkan ulama pejuang di masa akan datang. Aaamiin

No comments: